Bůh v mém životě

Svědectví pro evangelizaci 2011

13. 5. 2011 13:36
Rubrika: Názory | Štítky: svedectvi

Svědectví pro evangelizaci 2011:

Dobrý den, jmenuji se Zdeněk Pavlíček, jsem zde z Prahy a chtěl bych Vám říci velmi krátce o své zkušenosti s Bohem.
Pocházím, řekl bych, z takové normální běžné rodiny a i do svých 16ti let jsem vyrůstal podobně jako řada dětí. Je pravda, že má maminka je věřící a tak jsem si Boha byl vědom.
Když mi bylo těch asi 15-16let, musel jsem se rozhodnout na jakou střední školu bych chtě jít a co dál studovat. Jako kluk jsem chtěl být vojenským pilotem a lítat ve stíhačkách, ale rodiče mě spíše vedli k běžnějším a praktičtějším povoláním jako je elektro a počítače, jako je můj otec, nebo kuchař a podobně. Byl jsem už tedy docela rozumný a mimo to jsem se začal ptát, co chci vlastně v životě dokázat. Vrátila se mi ta asi každému známá otázka, co je smyslem mého života ?
Dostával jsem různé odpovědi, ta nejčastější byla ve smyslu, žij zde dobře, dokud neumřeš. Nic víc nechtěj.
Ale toto mi nějak nestačilo. Cítil jsem, že chci něco víc. Víte, já jsem myslím nehledal šťěstí, jako kluci tady co svědčili přede mnou, byl jsem spokojený ve své rodině a v životě jaký jsem žil. Spíše jsem hledal účelnost, smysl, a místo toho jsem nalézal marnost. Že všechno jednou skončí a vše jednou bude zapomenuto. Ať budu dělat co budu dělat, za pár set let, na mě nikdo nevzpomene. Sám neznám své předky více jak 4generace.
A tak díky okolnostem v jakých jsem tehdy byl, bylo mi řečeno ať se ptám sám Boha. Něco jako tady na náměstí, jako mluvíme k Vám. Ať mu své otázky položím, troufale řekl bych, ať se mi ukáže. A takhle jsem se nějakou dobu modlil a přemýšlel.
A po nějaké té době On se mi ukázal ! Mohu říct, že jsem se velmi jasně setkal s Bohem, protože toto setkání, tato zkušenost změnila též můj život. Neumím Vám přesně říct co se stalo, ale pochopil jsem mimo mnoha věcí, co je smyslem mého života. Že je to život, který jsem dostal od Boha, zadarmo, z lásky, nezištně. A že Bůh je tím dárcem, který se nám neustále dává a v tom je naše svoboda. Pochopil jsem, že mé štěstí není postaveno na úspěchu, na seberealizaci, na mě samotném, ale jednoduše na tom, a to platí i pro každého z Vás, že Bůh Tě stvořil a miluje Tě. A to mě též udělalo ještě více šťastným J.
A tak co bych Vám chtěl zde sdělit, aby jste Vy co hledáte něco víc, něco co nepomíjí, co má opravdu hodnotu, zkusili se obrátit k Bohu, kterého možná neznáte. Pán Ježíš sám řekl:“ ..kdo hledá najde.“ A jinde v Žalmu se píše, „kdo ke mně bude volat, tomu se ukážu.“
Díky. Amen

Zobrazeno 888×

Komentáře

stádo-opic

Dobře ty!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio