Bůh v mém životě

Jak si Bůh použil seznamku (Noemi)

12. 6. 2011 18:15
Rubrika: On koná

Protože se v poslední době setkávám s názorem, že Noemi a vůbec seznamka je blbost (často zaobaleně: "není to přirozené"), chci se zde podělit o mojí zkušenost, kterou do teď vědělo jenom pár zasvěcených. Trochu ale zkrátím a něco zjednoduším:
Tak tedy, když mi bylo myslím 22let, Pán mě volal zpět k sobě od mého odvrácení. Začal jsem mít touhu po Něm a po nějakých lidech (v naší farnosti nula mladých mé věkové kategorie) se kterými bych mohl sdílet, modlit se, povídat o Bohu + třeba nějaká akce. Co mi také chybělo, byla nějaká slečna. A že jsem to začínal myslet s vírou opravdově, řekl jsem si, že bych chtěl určitě věřící a přihlásil se (mimo jiné aktivity) na seznamku Noemi. Po nějakém čase (tehdy to nebylo jako dnes, hned, vše rychle na internetu a ... :)) mi přišlo pár kontaktů s fotkami a "omluvný" dopis, že pro tak mladého kluka, tam moc slečen není. A že mi posílají i některé starší :D. Seznam obsahoval pár osob z různých míst celé Republiky a dokonce jednu z Prahy (já jsem z Prahy). No, nepřipadal mi tam zajímavý nikdo, ale rozhodl jsem se setkat aspoň s tou z Prahy a aspoň se povzbudit ve víře a naději. Sešli jsme se někde v její oblíbené restauraci v centru, bylo to velmi milé setkání, a povídali si samozřejmě o seznamce, o Bohu a vůbec o životě. Když padla řeč na spolčo ( a to už jsem dvě v Praze navštívil), dostal jsem typ na jedno při komunitě Chemin-neuf (fakt divný název, nevim nevim), blízko Karlova náměstí, kde jsou prý lidé, kteří také hledají jak prakticky žít pro Boha, pro druhé a jsou opravdoví. A že je to otevřené spolčo, že mohu kdykoliv přijít. Ještě jsme něco dopovídali, požehnali si a rozloučili se.
Doma mi to nedalo a podíval jsem se na stránky té komunity, kde jsem byl zván, abych přišel. Že jsem člověk nesmělý, trvalo mi měsíc, než jsem nabyl odvahy a šel se tam podívat.
No a skončilo (vlastně začalo) to tím, že jsem za pár měsíců jel na duchovní cvičení s komunitou, kde jsem vydal svůj život Ježíši Kristu. Aleluja !
A začal prakticky (se učit) žít v křesťanském společenství.
Takže Bohu díky za všechny lidi a milosti, které skrze seznamku jsem kdy mohl potkat a Bůh působil.

Zobrazeno 2645×

Komentáře

Marteo

Pěkné:-). Po mých zkušenostech se seznamkou vím, že i když s partnerem (partnerkou) to není tak jednoduché, tak i přesto může člověk najít lidi, kteří mu změní pohled na určité věci. A to za to stojí, ne? :-)

organo

Moc Vám to přeju :-)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio