Bůh v mém životě

Stěhování - nábytek

7. 6. 2011 16:09
Rubrika: On koná

Když jsem se stěhoval, musel jsem si půjčit velké auto a měl jsem ho půjčené na den od CCN. Plán byl dopoledne přestěhovat věci, po poledni si zajet na inzerát pro akvárium a nakonec pro nábytek. Zbalit všechny věci bylo nakonec dost náročené a dopadlo to tak, že jsem stál v novém bytě před velkou kupou mých věcí a bylo večer půl osmé. Akvárko jsem samozřejmě stihl, neboť jako nový nadšenec do rybiček, to bylo nakonec to první co jsem sehnal :). A jak jsem stál, říkám si, nemám ten nábytek, kam ty všechny věci dám ? Volil jsem pak mezi dvěmi možnostmi. Rychle plašit, obvolávat a shánět nábytek na inzerát, nebo jet v klidu zpět,  vrátit auto a ještě stihnout chvály v klášteře, které jsou jednou za týden. Jak jsem přemýšlel, pocítil jsem pokoj v tom, jet na chvály. Též risk a nejistotu, jak teda vyřeším to ostatní.
A nakonec jsem jel na chvály.
Byldení s nerozřazenými věcmi není jednoduché, přehrabovat se v pytlích a krabicích. Celou krabici knížek jsem použil na podložení postele, tím se dostala výš a mohl jsem pod ní dát také více věcí :). Tento a další nápady mi přišli hrozně akční, představoval jsem si, jako bych překovával velké překážky v boji o život lidí  někde v Africe.
Další důležitá věc, kterou jsem si připomněl, je se nestydět modlit za "blbosti" jako pomoct sehnat auto, nebo právě nábytek. A to jsem udělal.
Za týden, co se nestalo, přistěhoval se kamarád a měl tolik nábytku, že se mu to nevešlo do jeho místnosti a tak mi dvě skříňky půjčil. Paráda. Bylo to skvělé pro tu nejdůležitější polovinu věcí. To už se dalo docela dobře žít. Náhoda co ? A pak se stěhoval druhý kamarád. Sám se mi svěřil, že se potřebuje zbavit šatní skříně. Cože ? No to je skvělý ! V tom ti moc rád pomůžu. A měl i auto. Takže za pár dní byla i šatní skříň a myslím, že už mám všechen nábytek co jsem potřeboval.
Možná to nezní jako velký zázrak, ale já v tom rozpoznal starostlivost Hospodina a jeho pomoc. A co je hlavní, ještě víc mě to v Něm upevnilo.

Zobrazeno 1176×

Komentáře

děsítko

On to Pán Bůh vždycky nějak vyřeší za nás... ;-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio