Bůh v mém životě

Řeknu Ti komu Bůh dává milost

30. 10. 2011 10:13
Rubrika: On koná | Štítky: Derek Prince

Z jedné přednášek Dereka Prince, tahle pasáž mě dostala:

"Víš komu Bůh dává milost ?
Mám Ti to říct ?
Jenom jednomu druhu lidí.
Né těm kdo mají pravdu, ani těm kdo jsou chytří, ale pokornému. Ano, jedno z největších tajemství úspěchu křesťanského života, je nechat Boha, aby Tě pokořil.
Ale to není přesné, neboť Bůh řekl 'buď pokorný'. 'Pokoř se'. Skutečně Bůh může vytvořit okolnosti, ale my na ně musíme reagovat.
Snad každou důležitou sérii shromáždění (co dělám), strávím čas s tváří na zemi před Bohem.
Cítím se naprosto bezpečný na podlaze.
Nemůžeš jít níže.
Miluji verše Johna Panera které vždy cituji:
'Ten kdo je dole, nemusí se bát pádu. Ten kdo je ponížený pýchy, toho kdo je pokorný vždy Bůh povede.'

Jako poslední věc Ti řeknu, že největším nebezpečím křesťanů je pýcha. Sebedůvěra a nadutost (arogance)."

Zobrazeno 2679×

Komentáře

stádo-opic

Guy Gilbert zase pise, ze "pokornemu nikdo nezavidi".

Zeddd

já pokorné obdivuju a i jim závidím :D Pár jich znám. Sám mám i světlé chvilky a to je svoboda paráda.

znova2010

Problém je, že pokoru chápe mnoho lidí jako slabost.

MartyR

Kteří?Křesťané?Od lidí ze světa pokoru nečekej.V jejich očích to slabost je.

HelenaH

pokora rovná se přímost...? možná. Přímým a pokorným srdcem nepohrdnu je někde napsáno. Myslím, že pokora není zároveń pořád být "na dně"-to je blbý a nedůstojný stav. Ale být "malá" před Bohem a mít k Němu důvěru,ať se mi daří, jsem bohatá...nebo nedaří a věčně bez peněz-to je možná pokora.

mikeila

Ta věta "Ten kdo je dole, nemusí se bát pádu." - to je síla.

Lenochod

toje uplně pčesnéé!! wow díky moc...

Nelly15

Hmm, pokora, to je dobrá vlastnost! Mít ji - je sen každého, kdo se chce podobat Kristu!:-) Možná spočívá v tom, vidět své hříchy v pravdivém světle. A své silné stránky jako dary od Boha. A jak by řekla maminka Ivánkovi - "nad ostatní se nepovyšuj a před nikým se neponižuj". Prostě vidět sama sebe ve světle pravdy. Vědět, že jsem milované Boží dítě, stejně jako každý člověk.:-)

Pajan

Já bych to viděl jinak. Bůh ti může vzít úplně vše, jen tohle ne. Jen slaboch se poníží a odevzdá i to poslední co měl.
Takže je to podle mně celé úplně jinak. Bůh je partner, nikoli otrokář! Není pýcha vyžadovat po Bohu partnerství, není nadutost a arogance být si vědom své ceny v Božím stvoření. Tak jako člověk miluje své rodiče, respektuje je a zahrnuje svým vděkem, tak podobně má milovat i Boha.
Cítit se bezpečný na podlaze není zdravé. To je závislost a Bůh, podle mně, touží po svobodě. Touží po lidech co spoluvytvářejí jeho dílo, nikoli po lidech co se plazí dole v prachu, paralyzováni strachem a čekající na jeho milost.

Nelly15

Myslím, že Tomáš to vystihl přesně: "Pán můj a Bůh můj.":-) Ano, žádný otrokář, souhlasím. Ale o partnerovi tam nějak nemluvil...;-) Asi si byl vědom toho, že Stvořitel jej o tolik převyšuje, že v něm viděl rovnou svého Pána, ne parťáka... Jediná dobrá závislost je závislost na Bohu - říkají teologové. Ano, člověka Bůh určil správcem nad zemí, takže od stvoření světa má člověk Bohu pomáhat ve stvořitelském díle a Bůh miluje lidskou svobodu a lidská rozhodnutí, jen aby nebyly hříšné... A 365krát v Bibli Bůh připomíná, ať se nebojíme - tzn. máme to mít na paměti každý den v roce. Přesto všechno křesťané prosí Ježíše - "Ježíši tichý a pokorný srdcem, přetvoř naše srdce podle srdce svého." Pokora neznamená ustrašenost a slabošství. I lidé velmi úspěšní mohou být pokorní. Jakto? To je tajemství...;-)

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio